Padlekurs i Solund

Sommerdager i kajakk mellom holmer og skjær.

Helga 1.- 3. sep var satt av på kalenderen til 2ID til padlekurs i Solund.

Elevene skal i løpet av en slik helg gjennomføre grunnkurs havpadling og får dermed våttkortet som viser at de har vært kurset i grunnleggende teknikktrening og sikkerhet i havkajakk.

Strålende sol og lite vind gjorde det til noen flotte dager mellom øyer, holmer og skjær i den flotte skjærgården som Solund har å by på. Anbefales virkelig å ta seg en tur ut til dette flotte området!

Basen for kurset var det gamle skolehuset på Strand, med telting i den gjengrodde skolegården og middag i skolestua. Med lite vind følger som regel innpåsliten knott i slike kystområder. Da var det deilig å kunne trekke inn i hus for å slippe unna. Tidligere år har vi brukt øya Litle-Færøy som camp for disse kursene. Øya var i år booket av en gruppe fra USA. I pausen lørdag ble vi invitert av professor Douglas Hulmes, som hadde med seg sine studenter til Litle-Færøy, til en forestilling der han selv gikk inn i rollen som en skotsk nybygger i Wisconsin, USA. Herlig tilfeldig og veldig moro å få med seg et kulturelt innslag mellom padleøktene.

Takk til alle i 2ID for en veldig flott tur!

VN