Nattlig jakt

På fredagskvelden gjaldt det å jakte eller bli jaktet i en nattemørk skog.

Elevene var på forhånd delt inn i lag på 4-5 personer. Deretter gjaldt det å jakte ned andre lags spillere utover kvelden.

I en mørk skog med mange gjemmeplasser og uten lommelykter lå det til rette for høy puls og overraskelser i nattemørket. For å gjøre kvelden enda litt mer uforutsigbar, hadde hvert lag en "muldvarp" som hadde som mål å sabotere. Samtidig var det mulig å skaffe seg ekstra hjelpemidler underveis, om noen på laget tok risikoen det innebar å frarøve miljøarbeider, Jonas, en eller flere sekker med ukjent innhold. De lagene som fremdeles hadde spillere igjen når klokka rundet 01.00, måtte ut i tvekamp for å avgjøre hvilket lag som skulle stå igjen som vinner.

Etter hvert som elevene ble tatt og dermed var ute av leken, var det mulig å varme seg rundt et bål i gapahuken og slappe av med kakao og pølser.

Tekst/foto: RE