Innhaldsrike dagar

2ST og 2KDA i Oslo

Det var en gira gjeng som onsdag ettermiddag satte kursen mot Oslo for å tilbringe to dager i hovedstaden. Etter en god natts søvn på Fjellhaug, reiste vi torsdag morgen til minitinget i kjelleren på Stortinget. Her ble elevene delt inn i politiske partier og fikk utdelt saker som de skulle diskutere ut fra partienes synspunkter. Oppgavene ble løst med stort engasjement, og vi fikk et godt innblikk i hvordan det politiske system fungerer.

Etter tre timer på minitinget var vi så heldige å få en omvisning på Stortinget. Tore Storehaug, KrFs stortingsrepresentant fra Sogn og Fjordane, ga oss en flott guidet tur med mange gode glimt fra hverdagen som stortingsrepresentant.

Senere på ettermiddagen var vi publikum på NRK-programmet Nytt på Nytt, der noen elever fikk prøvd seg som programledere (riktignok etter innspillingen var over).

Fredag morgen var vi på Freialand, med omvisning og en del sjokoladespising og –shopping. Det var en litt småkvalm gjeng som etterpå dro videre til Nobels Fredssenter for å delta på et opplegg om atomvåpen og ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons). Lederen for opplegget skrøt veldig av de engasjerte og kunnskapsrike elevene fra Sygna, og ville helst hatt oss der resten av dagen J

Tekst: IFL  Bilde: FKH