Friluftslivstur med 1ID og 2ID

1ID og 2ID tok seg innover Nessadalen for en liten overnattingstur ute i det nydelige været

Onsdag morgen var sekker pakket, solkrem påsmurt og en hel gjeng av elever klar for tur. Allerede kvelden før var det en liten gjeng som dro litt i forveien for å få en ekstra overnatting. Vi kjørte opp Nessadalen så langt vi kom og gikk videre innover til Breistølen(600moh) der vi slo leir. De aller fleste hadde tatt med seg hengekøye til å sove i, men telt og lavoer måtte uansett settes opp.

Etter leiren var satt opp og folk hadde fått i seg mat var det lagt opp til en kort eller litt lengre tur. Alle skulle først ta seg opp til Hesjadalsvatnet, men videre der fikk elevene velge å gå videre langs vannet, eller å bestige nærmeste fjelltopp, Hest(1064moh). De fleste valgte den litt enklere turen, men vi ble en fin gjeng som besteg Hest. På nedturen fra Hest, var det enkelte partier med snø, så da var det bare å sette seg på rompa og ake nedover. I tillegg til fjellvandring og snøvandring fikk de som gikk til Hest prøve seg på litt elvevandring også. Så da var det vassing opp til kne- og hoftehøyde.

Etter en fin dagstur i tørt, vått og varmt terreng, kunne vi begynne å tilberede middagen. Grunnet høy varme over flere uker og stor skogbrannfare i området, var vi meget strenge når det gjaldt fyring av stormkjøkken. Vi brant ikke ned et eneste tre i løpet av turen, så vil si elevene var flinke og tok varmen og faren på alvor. Det er sjelden en må ta hensyn til at det kan bli for varmt i løpet av en slik tur, siden det ofte bare er bra med finvær, men det måtte en altså gjøre i dette tilfelle. De fleste var greit slitne etter en lang dag med mye sol, så da var det ekstra deilig å se sola gå ned bak fjellene i halv ti-tida. Leirkvelden fortsatte ut mot midnattstid med ulike sprell, kikaboo, kveldsmat, frisbee og kortspill type mafia. En etter en fant etterhvert soveposen sin og det ble stille. Det eneste man kunne høre var elvebrusen og en dum gjøk oppi dalsida et sted.

Neste morgen var det egentlig bare å få tatt ned hengekøyene, teltene og lavoene og få pakket sekken før hjemturen. En liten gjeng på syv hadde lyst til å avslutte friluftsliv turen med en litt lengre gåtur. Det ble lagt til rette for dette og turen gikk opp til Hesjadalsvatnet, så krysset vi elva ved Hesjadalen og fortsatte videre nedover mot Stordalen. Deretter fulgte vi elva ned til Sagi, og derfra kjørte vi beine veien tilbake til Sygna for å få oss litt skygge.

Takk for turen!

Tekst: JH