Amazing Race Balestrand

Fra den kjente tv-serien Amazing Race, bare forminsket til lille Balestrand

Fredag 25. mai møttes 50 elever og 11 fra personalet til årets bilrace i Balestrand. I grupper på 4-6 stk skulle de løse rebuser som skulle lede dem til en post med en oppgave på. I løpet av kvelden fikk de øvd seg på matte-stykke, spille skalaen på trompet, fylle en bøtte med vann/flytte en plastkopp ved hjelp av noen få hjelpemiddel, finne årsmodell/merke/hestekrefter på et bilvrak, pusle puslespill, finne navn på trær og lete etter gjemte kinderegg.

Lite visste Helge om at han hadde fått seg blogg – men det hadde han. Der hadde han og lagt ut en oppgave til gruppene om å steike et egg som de skulle ta med seg tilbake – med hel eggeplomme. Dette ble for enkelte en overraskelse når de kom til mål og oppdaget at de ikke hadde fått med seg at det stod en oppgave på denne bloggen. Enda mer stresset ble de når de, etter å ha stekt ett egg, ikke fikk godkjent oppgaven fordi eggeplommen skulle være hel!

Gruppene fikk også mat på runden sin, selv om det nok var mat som for mange ikke akkurat virket fristende. Surstrømming blir på Wikipedia forklart slik: « fisken saltes, legges i åpne kar og gjærer ved at silda ved autolyse, det vil si gjennom egne enzymer, og sammen med bakterier danner sterkt luktende syrer som propansyresmørsyre og eddiksyre fra enkle sukkerarter i fisken. Det dannes også hydrogensulfid. Silda legges etterpå ned på hermetikkbokser for å ettergjære». Likevel ble porsjonene som ble utdelt spist opp.

Vi startet klokka 20.00, og når klokka ble 22.30 begynte arrangørene å bli bekymret for at gruppene ikke kom til å komme tilbake i det hele tatt. Derfor fikk gruppene tilbud om å få hint, noe de fleste ønsket seg. Ønske om hint ble i hovedsak knyttet til rebusen «Traktor subway» - det var kveldens vanskeligste. Så balestrending, og tidligere Sygnaelever/-personale – hvor i Balestrand er det?

22.45 kom førte gruppe inn, og etter en stund med legobygging i økobygget ble vinnerne kåret og tildelt en velfortjent premie.

Gratulerer med seieren!

Og takk for en flott kveld alle som deltok!

Tekst: AL Heier
Bilder: LItt her og der