2ST og 2SF på klassetur til Oslo

2ST og 2SF reiste fra onsdag til lørdag til hovedstaden, hvor det var planlagt opplegg og aktiviteter, samt tid til selv å utforske byen.

Stemningen var god da vi onsdag middag tok bussen fra Balestrand til Oslo. Vi var fremme på Fjellhaug (hvor vi overnattet) om kvelden, og brukte kvelden på å komme på plass og slappe av, slik at vi var friske og raske til program torsdag.

Torsdag var vi først på nasjonalmuseet, hvor elevene fikk tid til å gå rundt hver for seg og se på bildene. Deretter var vi på minitinget, og hadde der tre spennende timer, hvor elevene ble delt inn i partier og "saker", som de skulle diskutere ut fra partienes synspunkter. Oppgaven ble løst med stort engasjement, og vi fikk et godt innblikk i hvordan det politiske system fungerer. Deretter var det tid til shopping, før vi avsluttet dagen med et felles måltid på Peppes Pizza.

Fredag var vi på Freia, hvor vi var med på et spennende opplegg om sjokoladens- og Freias historie. Etter det var det igjen fritt for å utforske byen på egen hånd, før vi om ettermiddagen var publikum på NRK-programmet "Lindmo". Om kvelden for noen på kino, mens noen reiste tilbake til Fjellhaug.

Da vi reiste hjem lørdag, var det med en trøtt elevflokk, etter gode dager i Oslo. Elevene har under hele turen vært positive og samarbeidsvillige, og det har vært en fornøyelse å være reiseleder! Takk også til Fjellhaug!

STF